Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Főzelékek
(43 db)

Tökfőzelék

A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig. A hagymát vágjuk szálasra, a kaprot vagdaljuk finomra. A hagymát pároljuk ... tovább

Zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a babérlevéllel és fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd felhígítva a bab ... tovább

Zöldborsófőzelék

A borsót a vajon megdinsztelt, reszelt hagymán puhára párolom, ha kell, mindig, csak egy kevés vízzel engedem fel. Végül zsírjára sütöm, megszórom a liszttel és felöntöm a tejjel. Cukorral, sóval ízesítem és jól kiforralom. ... tovább