A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, ... tovább
A felhevített zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mindig, kevés ... tovább
A kockákra vágott bacont megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát meg a paradicsomot. Kevés víz hozzáadásával fél órát pároljuk. ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha kapunk mogyoróhagyma legyen. Belekeverjük a kis darabokra vágott lazacot, majd ráöntjük a ... tovább
A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek ... tovább
A zöldségeket karikára, a húst szeletekre vágjuk. Egy fedeles tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleterítjük a hagymát, erre rakjuk a paradicsom, a megmosott rizs és a paprika felét. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Befedjük a kivert ... tovább
A húst pörköltnek megfelelő darabokra vágjuk. A padlizsánt, a cukkínit és a paprikát felkockázzuk, a hagymát félkarikára szeljük, majd összeforgatjuk az olajjal és a finomra metélt petrezselyem- és zellerzölddel. A paradicsomot ... tovább
A rostélyost szeletekre vágjuk, széleit bevagdossuk, majd kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsírban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst félretesszük, a zsiradékban megpároljuk a felaprított hagymát, rászórjuk a ... tovább
A lisztet szitáljuk egy tálba és morzsoljuk el a vajjal. Adjuk a lisztes keverékhez a tejet, tojást, reszelt parmezánt, sót. Gyúrjuk sima tésztává. Szórjuk be a munkalapot paprikával és nyújtsuk ki rajta a tésztát. Kenjük meg ... tovább
A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a ... tovább