A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a gyalult tököt, a mentaleveleket és a citromlével, sóval ízesített zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük, közben hozzáadjuk a ... tovább
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, majd felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Közben sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, a mentát és rövid összeforralás után botmixerrel ... tovább
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime ... tovább
A joghurtot a fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott chilivel, sóval, borssal ízesítve a botmixer poharába öntjük és krémesre keverjük. Végül belekeverjük, de ezzel már ne mixeljük, a finomra vágott mentát és petrezselymet. ... tovább
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss sós vízben puhára főzzük. Közben a paprikákat és a hagymát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük. a kukorica levét lecsöpögtetjük. A bacont csíkokra vágjuk és szárazon ... tovább
A halfilét megnyúzzuk, kiszálkázzuk és centis kockára vágjuk, majd leöntjük a lime-ok kicsavart levével, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tabascót és a szójaszószt és összeforgatjuk. egy napra, jól lefedve hűtőbe tesszük. A ... tovább
A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal ... tovább
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd dobjuk rá a finomra vágott, ízlés szerint kimagozott chilit. Rövid párolás után, öntsük rá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Adjuk hozzá a ... tovább