Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Provanszi csirkecomb fehérborral párolva

A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel, lehetőleg a bőr alá is jusson. Két óra pihentetés után tepsibe tesszük. A fokhagymafejek tetejét és a gyökeres részét levágjuk, majd a combok közé dugjuk. Az olajat és a bort ... tovább

Pulykacomb pörkölt

Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Rövid pirítás után beleforgatom a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott pulykacombot. Fehéredésig sütöm, ... tovább

Pulykagombóc leves

A pulykacombot megnyúzzuk és kicsontozzuk. A hús kivételével mindent fazékba teszünk. Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk ... tovább

Pulykamáj hagymás bundában

A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatésztaszerű masszát kapjak. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vöröshagymát. A májakat először lisztbe ... tovább

Pulykamell Dubary módon

A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük. A ... tovább

Pulykamell szeletek pirított gombával

A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a ... tovább

Pulykamell tejfölös hagymamártásban

A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis ... tovább

Pulykamelldiszkosz

A diszkosz kibélelem a szalonnával, beleterítem a felkarikázott burgonyát, sózom, borsozom, Rárakom a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített pulykamellszeleteket. Erre halmozom a szeletelt, kicsumázott almát, paprikát, a ... tovább

Pulykaragu leves

A feldarabolt pulykanyakat és a szárnyból eltávolított csontokat, a zúzával bő két liter sós, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni. Két órát kis lángon forraljuk. Közben a felkockázott pulykaszárnyat a ... tovább

Pulykás-sajtos szendvics szőlővel

A bagelt vágjuk félbe és a vágott felét pirítsuk meg. Kenjük meg az olajjal, terítsük rá a sajtot. a sonkát és a salátaleveleket, szórjuk rá a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket, majd borítsuk rá a mustárral megkent ... tovább