A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább
Az apróra vágott sütőtököt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, kevés borral felöntve, puhára pároljuk, majd áttörjük. A többi bort a cukorral, a reszelt gyömbérrel és a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd a ... tovább
A lisztből, tojásból és tejfölből tésztát gyúrtam, amit lisztezett nyújtólapon vékonyra kinyújtottam. Az olvasztott vajat elkevertem a 2 evőkanál liszttel és a tésztalapra kentem, majd jó szorosan feltekertem a lapot, mint a ... tovább
A tököt a szokásos módon megsütjük, majd áttörjük. Összedolgozzuk a tojások sárgájával kikevert cukorral, a liszttel összeszitált fahéjjal, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából, ... tovább
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat.
A megtisztított almák ... tovább
Az előkészített csiga húsát apróra vágjuk, vajon megpároljuk. A tűzről levesszük, sózzuk, borsozzuk, belevegyítjük a tojást és a morzsát, alaposan összekeverjük. Megtöltjük a megtisztított csigaházakat. Nyílásukkal felfelé ... tovább
2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra ... tovább
Vastag, úgy kétujjnyi cukkíniket válasszunk. A cukkínik végét vágjuk le, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra. karalábévájó segítségével kaparjuk ki a cukkínik belsejét. Két evőkanál olajon pároljuk át a kis darabokra vágott ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ... tovább