Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésből (303 db.)

Ropogós sertéscsülök

A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé ... tovább

Ropogós, aranyra sült hasalja szalonna

A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés ... tovább

Ropogósra sült császárhús

A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt ... tovább

Rozmaringos, hagymás tarja

A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, ... tovább

Sajkások öhöme

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk a zsiradékban. Visszatesszük a pörcöt, beledobjuk a finomra vágott hagymát, a vékonyra karikázott debrecenit. Ha a hagyma ... tovább

Sajtal sült rántott szelet

A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább

Sajtos hús

A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat ... tovább

Sajtos-gombás húspástétom

A lapockát ledaráljuk. A sajtokat lereszeljük. A lecsepegtetett gombát apróra vagdaljuk. A hozzávalókat összekeverjük és olajjal kikent morzsával kihintett tepsibe simítjuk. Fóliával tepsit szorosan befedjük, majd egy nagyobb ... tovább
cimkék

Savanyúkáposztán sült csülök

A hátsó csülköt kicsontozzuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A kis kockára vágott szalonnát, a finomra vágott hagymával összepirítjuk, majd a rövidebb szálakra vágott káposztával, a felszeletelt ... tovább

Savanyúkáposztán sült tarja cseréptálban

Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral ... tovább