| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 15 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 liter tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 80 dkg bőrös malacgerinc | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A malacgerincen lehetőleg a karaj és a szűz is legyen rajta. Kérjük meg a hentest, hogy vágja ujjnyi szeletekre. A tejbe törjük bele a fokhagymát és keverjük bele a sót. Ha akarjuk vagdossuk be bőrt és az alatta lévő zsírt. Tegyük bele a hússzeleteket és hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. Másnap csepegtessük le a húst, hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd leitatva, forgassuk a paprikával és borssal elkevert lisztbe. Bő olajban, egyszer megfordítva süssük pirosra. Az olaj csak annyira legyen forró, hogy a hús megsüljön, de a paprika ne égjen meg. Konyhai papírtörlőre szedve, hagyjuk az olajat lecsepegni. Forrón tálaljuk, párolt káposztával és sült burgonyával, sok savanyúságot kínáljunk mellé.