Znojmói pecsenye
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 25 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 db
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 60 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük a zöldségek tetejére. Öntsük rá a húsalaplét, dobjuk bele a fűszereket és a sípolástól számított 25 perc alatt pároljuk puhára. Vegyük ki a húst a szaftból, a szaftból dobjuk ki a babért és a borsot, turmixoljuk le és dobjuk bele a kockára vágott uborkát, ha nem elég sűrű a liszttel habarjuk be. Az ízét uborkalé és só hozzáadásával erősítsük, majd a vékonyra szeletelt hússal melegítsük össze.
Knédlivel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)