Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borhab mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Édességek, Mártások, Desszert, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Meleg, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe szórunk 1 evőkanál cukrot. A bort 1 deci vizzel és a maradék cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a fehérjét, csipet sóval, kemény habbá verjük. Két evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd a csendesen forrdogáló borba öntjük. Éppen csak hagyjuk újraforrni. Lassan a felvert tojáshabhoz keverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habkönnyű mártást azonnal tálaljuk, mert elveszti könnyed jellegét.
Felfújtakhoz, aranygaluskához illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)