| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30-40 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb gombócokra osztjuk, végül lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk. A lapokat olajjal vékonyan megkenjük, vastag falú serpenyőben, a sparhelt lapján, de akár tárcsán is, egyszer megfordítva, megsütjük.