Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Garnélarák narancs mártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hirtelen sült, Wok, Sós, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, leszárított garnélát 2 evőkanál felforrósított olajban, lehetőleg wokban, két perc alatt süssük rózsaszínűre. Szürőkanállal vegyük ki és tartsuk melegen. Öntsünk még olajat az edénybe és a vékonyra szelt répát, a felkarikázott újhagymát és a kis kockára vágott fokhagymát pirítsuk 5-6 percig, közben reszeljük rá a narancs héját és fűszerezzük meg. Ha kész keverjük el a garnélával és öntsük rá a narancs levét, kikapart húsát és az alaplevet, melybe előzőleg belekevertük a keményítőt. Ha felforrt, már kész is. Ne főzzük túl, mert a rák rágós lesz.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)