| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál libazsír | 897 | 0.5 | 99 | 0 | 0 | 107 |
| 3 db csirkemáj | 126 | 20 | 3.7 | 3 | 0 | 555 |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 20 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 2 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 10 dkg lángoltkolbász | 511 | 23 | 45 | 0.2 | 0 | 150 |
| 10 dkg gesztenye | 167 | 4.8 | 1.5 | 32.6 | 7.5 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és tepsibe tesszük. 160 fokos sütőben 1 órát sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve párolt káposztával és sült burgonyával tálaljuk.