Gombás töltött paprika rántva
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 5 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 40 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
8 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst kétszer annyi sós vízben felfőzzük, majd a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy felszívja a vizet. használhatunk maradék párolt rizst is. A finomra vágott hagymát és gombát az olajon zsírjára sütjük, végül a finomra metélt petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. A kicsumázott paprikákat forrásban lévő, sós, vízben főzzük fél percig, majd csepegtessük le. A gombát, a rizst és két tojást keverjük össze és töltsük a paprikákba. Hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk és középforró olajban aranybarnára sütjük.
Párolt rizzsel és metélőhagymával bőven ízesített tartármártással tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)