Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelkáposztás pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a hússzeleteket megsütjük rajta, mindig csak kevés vizet hozzáadva, majdnem puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós. Közben egy másik edényben sós vízben megfőzünk egy leveleire szedett kelfejet, és levétől lecsurgatjuk. Mély tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, a levelekkel kibéleljük, erre egy réteg sült húst rakunk, majd ismét kel, hús, és végül a maradék kellevéllel befedjük. A pecsenye levét 2 deci tejföllel simára keverjük, és leöntjük vele az ételt. Sütőben 40 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)