Kelkáposztás pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 kg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
1 fej
kelkáposzta |
34 |
3.6 |
0.3 |
4.3 |
4.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a hússzeleteket megsütjük rajta, mindig csak kevés vizet hozzáadva, majdnem puhára pároljuk. Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós. Közben egy másik edényben sós vízben megfőzünk egy leveleire szedett kelfejet, és levétől lecsurgatjuk. Mély tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, a levelekkel kibéleljük, erre egy réteg sült húst rakunk, majd ismét kel, hús, és végül a maradék kellevéllel befedjük. A pecsenye levét 2 deci tejföllel simára keverjük, és leöntjük vele az ételt. Sütőben 40 percig sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)