Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott krumpli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
40 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
1,5 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont.
A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a zsírjával kenjük ki egy tepsi alját. A krumpli adag felét karikázzuk a tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg. Erre a rétegre tegyük a kolbászkarikákat és a felszeletelt tojásokat. 1 doboz tejfölt kenjünk el a tojásrétegen. Megszórjuk a sült baconnal, majd a felső krumpli réteg következik, amit megcsöpögtetünk a maradék zsírral és ezt is sózzuk, borsozzuk. A tetejére kenjük a maradék tejfölt és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kovászos uborkát vagy csalamádét adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)