A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább
A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük.
Az apróra ... tovább
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és ... tovább
A finomra vágott kaprot, néhány szál kivételével, a felhevített vajban, egy percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és még egy percig kevergetjük. Felöntjük a húsalaplével és beledobjuk a megtisztított és kockára vágott ... tovább
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és besózva félretesszük. A vajban megpirítjuk a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát és a szeletekre vágott gombát. Rászórjuk a zsenge zöldborsót és a finomra vágott ... tovább
A cukkinik végeit levágjuk és hosszában fél centiméteres szeletekre daraboljuk. Az olaj felében mindkét oldalukat megpirítjuk, majd lecsöpögtetve félretesszük. A megmaradt olajat beleöntjük a serpenyőbe és a felkarikázott hagymát ... tovább
A csirkét a szokásos módon feldaraboljuk, besózzuk, megborsozzuk és fél óra állás után az olajon megpirítjuk, fehérborral felöntjük és takarékon puhára pároljuk. Ha kell a levét kevés forró víz hozzáadásával pótoljuk. A ... tovább
A zöldborsót és a zsenge répát cukros, sós vízben, a hasáborra vágott karalábét sós, pár csepp citromlével ízesített vízben, a rózsáira szedett karfiolt sós, tejes vízben roppanósra főzzük. A csirkemellet vékony szeletekre ... tovább
A felhevített olajon a vékony karikára vágott újhagymát és a cukkinit megpároljuk. Ha megpuhult a felvert, sóval, borssal ízesített tojással leöntjük és a tojás kocsonyásodásáig sütjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és az ... tovább
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket ... tovább