A szobameleg vajat a cukor kétharmadával,
meg a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk.
A sütőport a liszttel – ebből egy evőkanálnyit
félreteszünk – összeforgatjuk, az ... tovább
Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. ... tovább
Szitájuk össze a szárazanyagokat. Keverjük el a tejet a tojással és az olajjal, majd a két keveréket dolgozzuk össze, egynemű masszává. A tésztát öntsük, vajjal kikent, serpenyőbe és 175 fokra előmelegített sütőben, süssük ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a ... tovább
A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével ... tovább
Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt ... tovább
A juhtúrót simára keverem a vajjal, a megreszelt hagymával és a lazackonzervvel. A tejszínnel kenhető állagúra higítom, majd izlés szerint megborsozom.
A kenyérszeleteket megkenem a masszával. Előmelegített, forró sütőben vagy ... tovább
A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, ... tovább
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább