Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Sajttal-hagymával töltött csirkemell baconban

A csirkemellet kifilézzük, majd a szeleteket, fólia között vékonyra verve, öt szeletté formázzuk. A húsokra szórjuk a finomra vágott fűszereket, rájuk tesszük a ceruzányira vágott sajtot és az újhagymát, roláddá formázzuk és ... tovább

Saltimbocca

A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a ... tovább

Sárgabarackos báránylapocka tagine-ban

A lapockát vágjuk nagyobb darabokra, hintsük meg sóval és borssal, majd, a tagine aljában pirítsuk körbe a felhevített olajon. Dobjuk mellé az összetört fokhagymákat és a negyedelt hagymákat. Ezekkel is süssük össze. Adjuk hozzá ... tovább

Sárgabarackos csirketagine

A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább

Sárgadinnye füstölt sonkával

A sárgadinnyéket kívül megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk,majd gerezdekre szeljük A dinnyehúst a héjtól elválasztjuk, de a helyén hagyjuk. Kicsit megborsozzuk és ráterítjük a papírvékonyra szelt, ... tovább

Saslik hátszínből

A lereszelt gyömbért és fokhagymát összekeverjük a pác többi hozzávalójával. Az érlelt hátszínt pörkölthús méretű kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Többször átkeverve fél napig hagyjuk állni, majd beáztatott ... tovább

Savanyú becsinált leves

A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, ... tovább

Savanyú pacalleves

A zöldségeket lereszeljük, majd a felhevített zsíron lepirítjuk. Belekeverjük, az előzetesen megfőzött pacalt és összeforgatjuk. Felöntjük, bő liternyi vizzel és a pacal főzőlevéből egy liternyivel. Belereszeljük a citrom ... tovább

Savanyúkáposztaleves erdészné módjára

Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a ... tovább