A lisztet, cukrot, sütőport és a darált mákot összeszitáljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a két keveréket egymásba forgatjuk. Végül hozzáadjuk a kis darabokra vágott aszalt barackot. Papírkapszlival bélelt ... tovább
A felhevített olajon a finomra aprított hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Átsütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt, félpuhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább
A tejben, kevés cukorral és liszttel felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót tésztát dagasztjuk. Bő óra alatt, duplájára, kelni hagyjuk, majd vékonyra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd a ... tovább
A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább
A bazsalikomot apróra vágjuk, a citrom héját lereszeljük és egy evőkanál mézzel elkeverve gyengéden összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük. A citrom kifacsart levét, a többi mézet és a likőrt összekeverjük, majd a lébe ... tovább
A tarját ujjnyi vastagra vágjuk és gyengéden kiverjük. A fűszereket porrá őröljük, a narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerben simára törjük. A pácot a hússzeletekre ... tovább
A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával ... tovább
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ... tovább
Az élesztőt feloldjuk a hideg tejben, majd a hozzávalókkal tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztva, hideg helyen, 6 órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és a két szélét behajtva ... tovább
Két evőkanál olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és levét, majd beledobjuk a kockára vágott nyelvet és a sertésszívet. Átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomsűrítménnyel ... tovább