Rózsafánk
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1.5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| igény szerint
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni hagyjuk. Késfokvastagságúra nyújtjuk. Három különböző méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A tésztakorongok szélét ollóval, több helyen bevágjuk, majd 3-3 tésztalapot, csökkenő méretben egymásra teszünk, a közepét ujjunkkal határozottan összenyomjuk. A legkisebb koronggal lefelé, forró olajba tesszük és aranybarnára sütjük, majd átfordítjuk és így is megsütjük. Forrón megporcukrozzuk és a közepébe baracklekvárt töltve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)