Sziciliai rakott pacal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 10 dkg
juhsajt (kaskavál) |
225 |
31.4 |
9.6 |
0.2 |
0 |
0 |
| 5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 2 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
5 szem
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 80 dkg
pacal |
165 |
15.9 |
11.2 |
0 |
0 |
100 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott szalonnát és a hagymát. Rádobjuk a pacalt, belekeverjük a lehéjazott paradicsomot és összeforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Sütőedénybe rétegezzük a pacalos keveréket, rétegenként megterítve a padlizsánnal, az időközben keményre főzött és vékonyra szelt főtt tojással, a reszelt juhsajttal. A tetejére a pacalos paradicsom kerüljön. A tetejét megszórjuk a reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)