Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz.
Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük ... tovább
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt, magas kakaótartalmú csokoládét, a mézet és a kávéport. Egyneműre keverjük. Félgömbölyű szilikonformába kanalazzuk, majd megdermesztjük. Két-két félgömböt ... tovább
A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább
A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket ... tovább
A szárított fűszereket, ne használjunk frisset, mert tároláskor megpenészedik, finomra őröljük és jól összekeverjük.
Légmentesen lezárt üvegben hónapokig eláll.
Gyroshoz, kebabhoz, saslikokhoz használhatjuk, talán nem ... tovább
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább
Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább
A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a zúzott fokhagymát és a lisztet. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a halszeleteket és leöntöm a ... tovább
A lime héját lereszeljük, a levét a turmixgép poharába csavarjuk. A gyömbért apróra vágjuk, a barackot felkockázzuk, a kekszet összetörjük, majd a mézzel és a kefírrel együtt a turmixba tesszük. Jól áttörjük, majd poharakba ... tovább
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább