Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Mediterrán tonhalfilé

A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a ... tovább

Mediterrán tonhalsaláta

A tonhalat csepegtessük le, majd villával szedjük darabokra, a babkonzerv levét öntsük le és öblítsük át. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát metéljük finomra. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval, ... tovább

Medvehagyma leves

A medvehagymát vágjuk vékony csíkokra és forgassuk át a felhevített vajon. Ha fonnyadni kezd a hagyma szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húslével. Ízesítsük sóval, borssal és főzzük néhány percig. Húzzuk félre és adjuk ... tovább

Medvehagymaleves

A finomra vágott medvehagymát a felforrósított vajon átpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Közben a kockára vágott zsemlét aranybarnára pirítjuk a sütőben. A leveshez adjuk a borban elkevert ... tovább

Medvehagymás cukkinifőzelék

A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott ... tovább

Medvehagymás frittata

Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább

Medvehagymás pompos

A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi ... tovább

Medvehagymás saláta

A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel. Tálalás előtt hűtsük be. ... tovább

Medvehagymás túrókrém

A finomra vágott medvehagymát a tejföllel és a mustárral elkevert túróba forgatjuk. Ízlés szerint sózzuk. Barnakenyérrel tálaljuk. ... tovább

Medvehagymás túróval töltött paprika

A kétféle túrót áttörjük és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy kissé lágyabb masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. Kicsumázzuk a paprikákat és a túrókrémet az üregükbe ... tovább