Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára ... tovább
Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. ... tovább
A halat kifilézzük és a filéket ujjnyi darabokra vágjuk, majd besózva állni hagyjuk. A fejet, a gerincet és a nyesedéket másfél liter, sós vízben fél órát lobogva főzőm. Közben az olajban megpirítom a félfőre vágott hagymát ... tovább
A majonézhez hozzákeverjük a finomra vagdalt uborkát, kaprit, petrezselymet, tárkonyt és a hagymát, a fehérborral hígítsuk fel a mártást és ízesítsük a többi hozzávalóval. ... tovább
A meghámozott, zsenge répát vékony csíkokra metéljük (ez persze ízlés kérdése, lehet karikára is) és a vajban átpirítjuk, amikor gyenge színt kapott, felöntjük az alaplével és fedő alatt, roppanósan puhára pároljuk. Végül ... tovább
A burgonyát vékonyra karikázzuk, a húst felszeleteljük. Tepsibe öntjük az olajat, ráterítjük a burgonyát, majd a hússzeleteket. Közben sózzuk, borsozzuk. A finomra metélt hagymát, fokhagymát és bazsalikomot elkeverjük az ... tovább
A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A ... tovább
A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A ... tovább
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált ... tovább