5 db tojást keményre főzünk és ledarálunk, majd hozzáadunk két beáztatott kicsavart zsemlét, finomra metélt petrezselymet, zellerkrémet, 1 nyers tojást és sót.
Összedolgozzuk, negyed órát állni hagyjuk, majd pogácsákká ... tovább
A salátaleveleket tálra terítjük. A tenger hullámaihoz a tartárt az ételfestékkel elkeverve a salátára simítjuk. A félbevágott keménytojásokat, az átlósan elfelezett sajtszeletekkel, fogpiszkáló segítségével feldíszítjük. ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és villával összetörjük. A finomra vágott hagymával, a vajjal, a tejföllel és a mustárral, ízlés szerint sózva, borsozva habosra keverjük.
Pirított barnakenyérrel és ... tovább
A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, ha zsemleszínűvé válik, hozzáadjuk a köménymagot és a citrom lereszelt héját. Rádobjuk a paprikát és 1 liter vízzel felöntve felforraljuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát és ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább
A felhevített olajon a vékony karikára vágott újhagymát és a cukkinit megpároljuk. Ha megpuhult a felvert, sóval, borssal ízesített tojással leöntjük és a tojás kocsonyásodásáig sütjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és az ... tovább