Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Vagdalt libamell

A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, ... tovább

Vagdalt paradicsomsaláta

A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be. Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább

Vagdalt sütőben sütve

A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd ... tovább

Vajas kifli

20 dkg gyorskovászt áttesszük egy tálba, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy átvegye a szoba melegét. 2 deci langyos vizet ráöntünk, az élesztőt rámorzsoljuk, a cukrot rászórjuk, majd 20 deka lisztet is hozzáadunk. Egy fakanállal ... tovább

Vajas kukorica

A megforrósított vajba öntsük bele a leszűrt konzervkukoricát, borsozzuk meg, izlés szerint sózzuk és az egészet forrósítsuk át. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntsük a kukoricát a forró vajba és kis lángon, ... tovább

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább

Vajastészta házilag (alaprecept)

Először a vajtéglányt készítsük el, hideg kézzel, gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj, dolgozzunk össze 40 dkg vajat 10 dkg liszttel. Formáljuk tégla alakúra és tegyük hűtőbe. Következzen az előtészta. A megmaradt vajat és ... tovább
cimkékTészták

Vajaszsemle

Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább

Vajgaluska

A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul. ... tovább
cimkékLevesbetétek

Vajon párolt almaszelet

Az almákat, héjastul cikkekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk és a felforrósított vajon, hirtelen, megsütjük. ... tovább