Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édességek (111 db.)

Díszítő cukormáz mézeskalácshoz

A tojásfehérjét a porcukorral jól elkeverjük, de ne verjük habbá. A tojás méretétől függően, több cukor is szükséges lehet. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. A felhasználás szerint ételszínezékkel, kakaóporral, cékla- ill. ... tovább

Eperzselé alagút

A bort, a citromlét és a cukrot felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és beleszórjuk a megtisztított és szükség szerint kisebb darabokra vágott epret. A langyosra hűlt, de még folyékony ... tovább

Epres panna cotta

A tejszínt, a mézzel a zselatinnal és a vaníliakivonattal összeöntjük, majd, kevergetve felforraljuk. Négy, a vajjal kikent formába öntjük és hűtőben megdermesztjük. Közben az eperlekvárt felforraljuk és a feldarabolt eperrel, a ... tovább

Epres-kekszes pohárkrém

A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább

Epres-krémes torta

Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább

Epres-ricottás lepény

A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább

Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon

4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab ... tovább

Fahéjas sütőtökhab

A sütőtök súlya tisztítva, sütve értendő. A tököt megsütjük, majd kihűtjük. Botmixerrel alaposan összezúzzuk vagy szitán áttörjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és habszifonba töltjük. Tálkákba spricceljük, a ... tovább

Grillázsos marcipángolyó

A marcipánból formáljunk kis diónyi golyókat, majd forgassuk a grillázs törmelékbe. A tetejükre nyomjunk egy-egy kimagozott rumos meggyet. Jól behűtve tálaljuk. Kissé tömény, de pompás édesség. ... tovább