A sertéscombot kockára vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A chilit, ízlés szerint, kimagozva felvagdaljuk. A felhevített olajon a hagymát megpároljuk, hagyjuk kicsit megkaramellizálódni, majd a húst és chilit rádobva ... tovább
Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó.
A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony ... tovább
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd ... tovább
Felforralom a tejet és hozzáadom a vajat, a cukrot és a sót, ha a vaj elolvadt, folytonos keverés mellett beleszórom a lisztet és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. Kicsit hűlni hagyom a tésztamasszát, majd ha ... tovább
Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd ... tovább
Böjti levesek nélkülözhetetlen ízesítője. A cibere vagy más néven korpacibere. Az erdélyi konyha savanykás levesei és a csorbák szintén ezzel készülnek. Előállítása nem bonyolult, egyszer-egyszer érdemes kipróbálni a vele ... tovább
A tyúkot négy darabba vágjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, olajban átforgatjuk és 10-12 órát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük.
A nagy szemű babot enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát, a ... tovább
Ez, egy disznótorban készülő étek, de bármikor házilag is előállíthatjuk. Fele kolbászhúst és ugyanannyi darált májat keverjünk el, hozzáadva egy tojást. Ha nincs disznóvágás, használhatjuk, a recept összetevőit is. A ... tovább
A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva ... tovább
A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és széleit bevagdossuk. Az olajból, a borsból, az őrölt köménymagból és a vörösborból páclevet készítünk. Ezzel a hússzeleteket megkenjük és tálba téve, a maradék ... tovább