Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Tavaszi raguleves

A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább

Kölesfasirt

A kölest megfőzzük a háromszoros térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben. Összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. majd kiolajozott alufóliába tekerjük és a két végét ... tovább

Gombás kölesropogós

A kölest háromszoros térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. Majd az apróra vágott ill. reszelt hozzávalókkal összedolgozzuk, a zsemlemorzsa mennyisége változhat, jól formálható masszát kell kapnunk. Tenyérnyi pogácsákat ... tovább

Juhtúrós újburgonya

Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de ... tovább

Pirított újburgonya

Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk. Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt ... tovább

Meleg újburgonyasaláta

Az újkrumplit sós vízben negyed óra alatt megfőzzük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük. A zsiradékhoz öntjük a húsalaplét és felforraljuk, ha felforrt beleszórjuk a cukrot, sózzuk ... tovább

Árpád mártás

A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a ... tovább

Flekken Árpád módra

A kicsontozott, ujjnyi vastagra szelt tarját gyengéden kiklopfoljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony karikára vágjuk. A paradicsompürét és a mustárt elkeverjük a borral. A tarjaszeleteket meghintjük borssal, megkenjük a boros ... tovább
cimkék

Hideg kovászosuborka leves

4 deci vizet felforralunk és belekeverjük az 1 deci vízben elkevert keményítőt, ha felforrt levesszük a lángról. Belekeverjük a fokhagymát, a darabokra vágott uborkát és a joghurtot, az uborkából pár karikát tegyünk félre a ... tovább

Gombás marhanyárs

Az érlelt hátszín pörkölthús méretű kockára vágjuk, majd a lecsepegtetett gombával és a kockára vágott zöldségekkel váltakozva, beáztatott bambuszpálcára húzkodjuk. A kész nyársakat borsozzuk és olajjal bekenjük, fél óra ... tovább