Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Rasszolnyik többféle hússal

A húsokat, a kolbász kivételével, a borssal, a babérlevéllel és a hagymával, 3 liter vízzel főzzük, csendes tűzön, két órát. A levet szűrjük le, majd a húsokat csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A vajon pároljuk át a ... tovább

Zöldbabos-mandulás rizs

2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott újhagymát, a zöldjével együtt. Ha ez is összesült, belekeverjük a fűszereket , a zúzott fokhagymával és az ujjnyira vágott zöldbabbal együtt két ... tovább

Rasszolnyik húsmentesen

Az árpára öntsünk, annyi forrásban lévő vizet, amennyi bőven elllepi, majd hagyjuk állni fél órát. Tegyük nagy lángra és főzzük 10 percig, dobjuk bele a fűszereket és forraljuk össze. A reszelt hagymát, répát és uborkát ... tovább

Rasszolnyik rizzsel

Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a ... tovább

Topfa Feingeback

A cukrokat, a lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A mazsola kivételével, a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Végül a mazsolát is beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe ... tovább

Mediterrán paprikáskrumpli

A receptet a szükség szülte, ez volt, megcsináltuk belőle, finom lett. Az olajon átpároltuk a a finomra vágott hagymát. Rádobtuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket és kevés vízzel felöntve összeforraltuk. Hozzáadtuk a hajóba ... tovább

Tojásos burgonyaleves

A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább

Tonhalas-olívás fusili

A tonhalkonzerv olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát. A végén hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Ha a fokhagyma illata felszáll, felöntjük a paradicsommal és fakanállal kevergetve-zúzva összeforraljuk. ... tovább

Kucurapörkölt

A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott méhez hozzáadjuk. Jól összesütjük és a feldarabolt zöldségekkel fűszerezzük. Szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, puhára főzzük. ... tovább

Cigánykenyér, vakaró, bodag, bodak

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk. Vízzel rugalmas, lágy tésztává gyúrjuk. Felfordított tepsin, sütőben, platnin vagy tárcsán készre sütjük. Önmagában zsírral lekenve vagy szaftos, fűszeres ételekhez kínálva ... tovább