Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Töltött kifli

A kifliket középen félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sajtot lereszeljük, a füstölt tarját nagyon apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtot, a tejfölt, a tarját, ízlés szerint sót, borsot és a szerecsendiót. ... tovább

Csirkés zsemle

A csirkemellet szeletkékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felforrósított vajban pirosra sütjük. A kettévágott zsemlék belső felét szárazon megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük mustárral, ráterítünk ... tovább

Párizsis melegszendvics

A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony ... tovább

Welsh rarebit

A vajat felolvasztjuk és a sörrel felforraljuk, kevergetve hozzáadjuk a megreszelt reszelt sajtot, felfőzzük és ha a sajt elolvadt, belekeverjük a tojást és a fűszereket, az előzőleg kissé megpirított kenyérszeletekre kenjük, majd ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja. A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább

Sajtos melegszendvics

A megreszelt sajtokat keverjük össze a zúzott fokhagymával, a puha vajjal és a többi hozzávalóval. Kenjük az előzetesen gyengén megpirított kenyérszeletekre és előmelegített sütőben vagy grillsütőben süssük, amíg a sajt ... tovább

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább

Pikáns tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább

Sonkás kifli

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a ... tovább

Hagymás krumplislángos

A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott ... tovább