Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 132 találat

Burgonyapüré

Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal ... tovább

Bostoni burgonya

A burgonyapürét, a reszelt hagymával meg a tojásokkal kézi habverővel jól kikeverjük, és vastagon kivajazott tepsibe terítjük. A tetejére vajat reszelünk, pirospaprikával meghintjük és a forró sütőben, pirosra sütjük. ... tovább

Zöldséges-csirkés tál

Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább

Brokkoli krémleves

A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az ... tovább

Szójaízesítő fűszerkeverék

Az ételízesítőt (sózott zöldségszárítmány) keverjük össze a fűszerekkel. Daráljuk finomra és keverjük alaposan össze. Légmentesen lezárva tároljuk. ... tovább

Sajtos csirke

A csirkét tisztítás után 4 darabra vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütöm. A csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt, meghintem a fűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom. ... tovább

Kolbászos kelbimbóleves

A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább

Csőben sült kelbimbó

A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, ... tovább

Dubarry sertésszelet

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük. A hússzeleteket felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, széleiket bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen ... tovább

Kijevi jércemell régiesen

A vajat a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük és téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. A ... tovább