Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gombafélék
(143 db)

Kelropogós

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. ... tovább

Kesudiós csirke

A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra. Keverjünk el két evőkanál szójaszósz 1 evőkanlá keményítővel és forgassuk bele a csirkét. Hagyjuk állni negyed órát. Közben a gombát, a paprikát és a ... tovább

Kínai gombaleves

A felhevített olajon a felkarikázott pórét, a felcsíkozott gombát és a lereszelt zellert átpároljuk. Felöntjük az alaplével, beledobjuk a felkockázott chilit, beleöntjük a szójaszószt és összeforraljuk, végül hozzákeverjük a ... tovább

Kolbászos juhtúróval töltött gomba

Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább

Kolbászos-gombás csirkemell sajttal borítva

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az ... tovább

Laskagombás marhatokány

A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk ... tovább

Lengyel erdeigomba leves

Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább

Magyaróvári halfilé

A finomra aprított vöröshagymát 2 evőkanál olajon megpárolom, rádobom a vékony szeletekre vágott gombát és sózva, borsozva zsírjára sütöm. Ha kész belekeverem a csíkokra vágott sonkát és a felmetélt zöldpetrezselymet. Olajjal ... tovább

Majlandi rakott burgonya diszkoszban

A sonkát, a gombát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt és a sűrített paradicsomot összekeverjük. A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót jól ... tovább

Marengói csirke

A csirkét megtisztítjuk és a szokásos módon feldaraboljuk. 4 evőkanál olajon pirosra sütjük a csirkedarabokat, a zsiradékból kivesszük és félretesszük. A lisztet és a paradicsompürét kissé megpirítjuk a csirke zsiradékában, ... tovább