Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Retekzöldje leves

A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig ... tovább

Rétes maradék húslevesből

A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább

Réteslapos mascarponés kosárka

A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább

Révfalusi regős halászlé

A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk ... tovább

Rizses garnélasaláta

A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább

Rizses spenót

A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 ... tovább

Rizslepény

Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket ... tovább

Rizssaláta

A rizst puhára főzzük, lehűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Leforrázzuk és lecsöpögtetjük. A mandarin és az ananász levét leöntjük. Az ananász levét felfogjuk, apróra feldaraboljuk. A majonézbe ... tovább

Ropogós tintahalkarikák

A tintahalat megtisztítjuk a lábakat levágjuk, a testét felkarikázzuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk, majd elkeverjük a tejjel, a péppé dörzsölt fokhagymával és ráöntjük a tintahaldarabokra. Húsz percig, néha ... tovább