Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy ... tovább
A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere ... tovább
2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg ... tovább
A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé ... tovább
A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább
A felhevített vajba dobjuk bele a zúzott fokhagymát, majd forgassuk bele a spenótot és keverjük át néhányszor, amíg összeesik. Közben sózzuk, borsozzuk meg. Ha langyosra hűlt keverjük bele a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást ... tovább
A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő ... tovább
A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a ... tovább
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A ... tovább