A gyökérzöldségeket apróra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd, a felhevített olajon átpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát és a paradicsomot, végül a zúzott fokhagymával és a babérlevéllel ízesítjük. ... tovább
A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és ... tovább
Reszeljük le, almareszelőn, a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A borsót, sós vízben, főzzük roppanósra. Az olajat, a tejet és a felvert tojást keverjük el. Forgassuk össze a reszelt parmezánnal, a sütőporral összeszitált liszttel, ... tovább
Az apró kockákra vágott csirkemellet megsózzuk és az olajon pirosra sütjük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Használhatunk bármilyen húsmaradékot is. A zsenge sárgarépát és az újhagymát, használjuk fel a zöldjét is, karikázzuk fel. ... tovább
A cukorborsó két végét vágjuk le és a szálkáját húzzuk le. Vétek lenne kifejteni. A zöldspárgát hajlítsuk meg, így eltörik, a fejrészét használjuk fel, a többit tegyük el pl. krémlevesnek. Forraljunk vizet, ízesítsük ... tovább
A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább
A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd a felhevített vajon átpároljuk. Felöntjük liternyi vízzel, sóval, kevés borssal ízesítjük és félpuhára főzzük. Beledobjuk a zöldborsót, majd öt perc múlva beleszaggatjuk a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, ... tovább
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban.
Másnap, a ... tovább
A gombát, folyóvízben, mossunk meg, és szeleteljük fel. Egy fej vöröshagymát és a paprikát vágunk apró kockára, és az olajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a gombát, sózzuk meg, süssük zsírjára, dobjuk rá a felkockázott ... tovább