Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Karácsony
(464 db)

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval

A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). ... tovább

Baconbe göngyölt tepsis csirkemell áfonyaszósszal

A cikkekre vágott burgonyát előfőzzük, majd az olajjal kikent tepsibe szórjuk, a félfőre vágott hagymával, sóval, borssal meghintve átkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A kifilézett csirkemellet csíkokra ... tovább

Baconos halnyárs

A tonhalfiléket ujjnyi darabokra vágjuk. A citrom kicsavart levéből, az olajból, a rozmaring, a bors és a só hozzáadásával páclevet készítünk és a haldarabokat beleforgatjuk. Két órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve a ... tovább

Baconos-zsályás pulykafonat

A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet ... tovább

Bajai halászlé

A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább

Balatoni halászlé

3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább

Banános csokolédékrém áfonyával

A behűtött banánokat és a kakaóport villával törjük krémmé, majd keverjük bele az áfonyát. Osszuk poharakba, a tetejét díszítsük tejszínhabrózsával és pár szem áfonyával. ... tovább

Báránycomb rókagomba raguval

A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább

BAZ-megyei töltött káposzta

A kicsontozott, füstölt és nyers csülköt feldaraboljuk és a zsíron és két fej apróra vágott hagymán feltesszük pörköltnek, félfövésben savanyú aprókáposztával vegyítjük és rátesszük a megtöltött savanyú káposzta ... tovább