Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Bálint nap
(194 db)

Sertésszűz édes-savanyú paprikával

A fűszereket, a só kivételével, mozsárban összetörjük. A szójaszószt, a mézet és egy evőkanál olajat elkeverünk, majd beleforgatjuk a lehártyázott húst. Meghintjük a fűszerkeverékkel és jól rányomkodjuk. Fél órára ... tovább

Sertésszűz fügével

A megmosott fügére öntjük a mézzel elkevert bort, hozzáadjuk a vékonyra karikázott citromot és felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fűszereket ... tovább

Sertésszűz levelestésztában sütve

A hártyáitól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és a felhevített olajban körbesütjük, majd hűlni hagyjuk. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadva a kis darabokra vágott gombát ... tovább

Sertésszűz zöldborsmártással

A gondosan lehártyázott szüzet bedörzsöljük a fűszerekkel, majd a felhevített olajon körbepirítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. Ujjnyira szeleteljük, a ... tovább

Sertésszűz zöldségpürékkel

A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok ... tovább

Skót karamell shortcake

A puha vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a lisztet és az őrölt mandulát is. Ezt a puha masszát belenyomkodtam egy kisebb kivajazott tepsibe és elsimítottam a kezemmel, villával megszurkáltam a tésztát. 175 fokos ... tovább

Sonkás szűzérmék

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és ... tovább

Sonkás, zsályás sertéskaraj

Az olajban a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zsályát és a borsot jól elkeverjük. A sonkát ujjnyi hasábokra vágjuk. Bekenjük a fűszeres olajjal és a baconba tekerjük, majd rakjuk fél órára a mélyhűtőbe. A lehártyázott ... tovább

Sopapilla sajttorta

Készítsük el a sopapilla tésztát, majd osszuk két darabra, az egyik, kicsit nagyobb legyen. Nyújtsuk ki fél centis lappá mindkettőt. A nagyobbik lappal béleljünk ki, egy vajjal kikent tepsit. A krémsajtot keverjük, a tojások ... tovább

Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel

A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket ... tovább