Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Kártyaparti
(499 db)

Dédi hájas sütije

A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen. Az egy kg szitált lisztbe ... tovább

Diós béles

A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Diós kalács

A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább

Diós kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A darált diót a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével, némi víz hozzáadásával kenhető masszává dolgozzuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a ... tovább

Diós kocka

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és megfelezzük. Az egyik részt fél centi vastagra nyújtjuk és tepsibe terítjük. Megkenjük a töltelékkel. A szélén fél centit hagyjunk szabadon. Ezt kenjük meg vízzel, a tészta kinyújtott ... tovább

Diós muffin

Reszeljük le a mandarin héját és csavarjuk ki a levét. A margarint olvasszuk fel, de csak langyosan használjuk fel. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és a folyékony alapanyagokat külön-külön. Keverjük össze a két masszát és ... tovább

Diós rétes

A darált diót elkeverem a cukor felével és a fahéjjal. A tojásfehérjét keményre felverem, a csipetnyi sóval és a megmaradt cukorral. Óvatosan összeforgatom a dióval és a mazsolával. Nem hagyom állni, azonnal betöltöm, mert a hab ... tovább

Diós, pácolt csirke

Az olajba belekeverem a megtisztított, lereszelt vöröshagymát, a ledarált diót, a zúzott fokhagymát, egy citrom kifacsart levét és reszelt héját, az ételízesítőt és a borsot. A csirkét kívül-belül megtisztítom, feldarabolom, ... tovább

Diós-áfonyás muffin

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a cukorral és a sóval, dolgozzuk össze a tojással elkevert kefírrel. Végül keverjük bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Utoljára adjuk hozzá a gorombára vágott diót és az áfonyát. A ... tovább