Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sütés nélkül
(384 db)

Paradicsomsaláta

A közepes méretű paradicsomokat mossunk meg, csumáját távolítsuk el és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy tálba. 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál borecetet, 1 púpozott kávéskanál cukrot és fél ... tovább

Pikáns ananászsaláta

Készítsük el az öntetet. A kefírbe keverjük bele a sajtot, adjunk hozzá sót, borsot és cayenni borsot. Citromlé és az ananász lé egy részének hozzáadásával ízesítsünk a szánk szerint. Finomra vágjuk a hagymát, kockára az ... tovább

Pikáns majonéz hamburgerhez

A tojássárgájához adjuk a mustárt, a borsot és a sót. Cseppenként hozzákeverjük az olajat, amíg sűrű majonézt nem kapunk. Beleforgatjuk a lereszelt hagymaféléket és a többi fűszert. Krémes állagú mártássá ... tovább

Pista erőspaprika krémje

A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, ... tovább

Prágai pácolt virsli azaz utopenec

Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát ... tovább

Prágai sonkatekercs

A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább

Pritamin télire

A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. A só tartósítja, ... tovább

Pulykás-sajtos szendvics szőlővel

A bagelt vágjuk félbe és a vágott felét pirítsuk meg. Kenjük meg az olajjal, terítsük rá a sajtot. a sonkát és a salátaleveleket, szórjuk rá a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket, majd borítsuk rá a mustárral megkent ... tovább

Pulykasaláta zöldséggel és almával

Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, ... tovább

Puncsgolyók

A cukrot egy deci vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a szörpöt és a rumot, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Végül beledolgozzuk, a darált dióval összeforgatott, édes kekszből vagy piskótából készített ... tovább