A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, ... tovább
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg ... tovább
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, ... tovább
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább
Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára ... tovább
A sütőtököt tisztítsuk meg és vágjuk kis kockára. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá a tököt, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt, ízlés szerint kimagozott chilit és a fűszereket. ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább
A felhevített olajon, a finomra vágott hagymát átpirítjuk, majd a kicsire darabolt fokhagymát hozzáadjuk. Ha, az illata fölszállt, rádobjuk a felaprózott paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk és felöntjük az alaplével. ... tovább
A majdnem puhára, előfőzött pacalt csíkokra vágjuk és a keskeny hasábokra vágott zöldségekkel főzni kezdjük, ha a zöldségek megpuhultak, a finomra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk, meghintjük a liszttel és barnára ... tovább