A vastag szárától megtisztított sóskát a felforrósított vajon átpároljuk, a liszttel meghintjük és az alaplével felöntve puhára pároljuk. Sóval, cukorral ízesítve, a botmixer poharába dobjuk és a tejfölt ráöntve ... tovább
A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe dobom, így megőrzi üde zöld színét. 5 perc főzés után leszűröm és lecsepegtetem. Ha kihűlt, vastag szárát lecsipkedem és a leveleket finomra vagdalom. A felhevített olajon ... tovább
A parajt hagyjuk felengedni. A felhevített olajban megpezsgetjük a lisztet, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a tejet. Kevergetve jól átforraljuk. ... tovább
A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, jó húsos fajtát válasszunk, a szélét bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a nagy kockára hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a ... tovább
A babot egy éjszakán át át hideg vízben áztatjuk, majd friss, bő vízben feltesszük főni, mellédobjuk a babért és a fokhagymát. Nagyon jót tesz neki, ha van egy kis füstölt levünk. Fedő alatt, takarékon megpuhítjuk. Közben az ... tovább
A forró olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a vékonyra karikázott pórét. Rádobjuk a legyalult tököt, ráöntjük az ecetet és annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és puhára főzzük. Behabarjuk a tejfölben ... tovább
A zöldséglevest feltesszük főni, és beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit. A rántáshoz az olvasztott vajban világos színűre pirítjuk a lisztet, és amikor a brokkoli félpuhára főtt, belekeverjük a rántást. ... tovább
A narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A mangoldot leszárazzuk, a szárakat más alakalomra tesszük félre és a leveleket vékony csíkokra vagdaljuk. A narancs héját beledobjuk a zöldségalaplébe és néhány percig ... tovább
A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a ... tovább
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult ... tovább