Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Zöld curry a tenger gyümölcseivel

A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A ... tovább

Zöld gazpacho

Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával. Jól behűtve tálaljuk ... tovább

Zöld salsa

A zöldpaprikákat platnin süssük át és a bőrét húzzuk le, majd magozzuk ki. A hagymát és a chilit vágjuk darabokra, a tomatillost negyedekre. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és keverjük a kívánt állagúra. Tálalás ... tovább

Zöldbab baconnal

A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon ... tovább

Zöldbab saláta, hagymával

A zsenge zöldbab szárát levágjuk és sóval, az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel és a babérral ízesített vízben, roppanósra főzzük. Leszűrjük, de a levét ne öntsük ki és hideg vízzel öblítsük le, hogy ne puhuljon tovább. ... tovább

Zöldbab télire

A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, ha szükséges leszálkázzuk. A hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Szitakanállal kivesszük, lecsepegtetjük és üvegekbe rakjuk. A főzőlét ... tovább

Zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a babérlevéllel és fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd felhígítva a bab ... tovább

Zöldbableves füstölt oldalassal

Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel ... tovább

Zöldbabos báránycomb

A báránycombból gusztusos szeleteket vágunk, tenyerünkkel kissé megütögetjük és megsózzuk, megborsozzuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd melegen tartjuk. A zsiradékba dobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk, ... tovább

Zöldbabos borjúragu

A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon ... tovább