A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek ... tovább
A darált kekszet, ha lehet, omlós kekszet használjunk, összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, majd ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat. Elkeverjük és annyi tejet adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszát a ... tovább
A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon centi vastagra kinyújtjuk. Pohárral, akkora darabokra ... tovább
A vízbe dobjuk a sót, a cukrot és a vajat. Felforraljuk és beleöntjük a lisztet. Jól elkeverjük és addig kevergetjük, amíg az edény fenekén fehér hártyát nem húz. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként a tésztába ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a zöldjével együtt felkarikázott hagymát. Rádobjuk a darabokra vágott zöldségeket, a megroppantott fokhagymát, a spenótot és a zellert, szárastól. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 7 deci ... tovább
A roquefort sajtot a mustárral, a majonézzel és a margarinnal sima krémmé törjük. A félbevágott buci mindkét oldalát megkenjük a sajtkrémmel. A szeletelt füstölt sajtot és a vékonyra vágott lilahagymát az alsó részre terítjük, ... tovább
A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős ... tovább
A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es ... tovább
A bulgurt leöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel, majd hagyjuk, hogy felszívja. A kis kockára vágott zöldségeket,a chilit (ízlés szerint kimagozva), a finomra aprított zöldfűszereket, a citrom kicsavart levével, az olajjal, a ... tovább
Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet, a kókusztejet, a sót és a cukrot összeforraljuk, majd beleöntjük a keményítőt és ezzel is felforraljuk. Kelyhekbe öntjük és jól behűtjük. Tálalás előtt díszítsük fel ... tovább