Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Kukorica salsa

A zsenge csemegekukoricáról levágjuk a magokat, majd elkeverjük a finomra vágott hagymával, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, meg a kimagozott, feldarabolt chilivel. Hozzáadjuk a citromlét, a sót és a finomra vágott ... tovább

Kukoricás babsaláta

A babot és a kukoricát leöblítjük és lecsepegtetjük. A hagymát apró kockára vágjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadva a babot, a kukoricát és a hagymát átforgatjuk. Tálalás előtt egy órácskát hagyjuk ... tovább

Kukoricás zöldsaláta

A előre lehűtött zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk és tálba tesszük. A sóval és borssal ízesített ecetet az olajjal öntetté keverjük, végül a zöldségekkel összeforgatjuk. Frissiben adjuk asztalra. Grill és hirtelen sült ... tovább

Kukoricás-babos-céklasaláta

A leöblített kukoricát és babot, a finomra vágott hagymával és a céklával elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A tökmagolajjal megcsepegtetjük és jól összeforgatva, lehűtve tálaljuk. ... tovább

Kukoricás-sonkás tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a kukoricát lecsöpögtetjük. Összekeverjük az öntethez valókat és beleforgatjuk a tésztát, a sonkát és a lilahagymát tálalásig ... tovább

Kukoricasaláta mexikói módra

Az öntethez valókat összekeverjük. A paradicsompaprikát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjével együtt. Végül, mindent összeforgatunk és a hűtőben pihenni hagyjuk. Grillhúsok ... tovább

Kvász házilag

A kvász készítéshez valódi, kovásszal készült rozskenyeret használjunk. Az igazi rozskenyér ismérve, hogy a tésztája nehezebb, szívósabb, mint a fehér kenyéré és a benne látható lyukak is jóval kisebbek. Szeleteljük fel a ... tovább

Lapocka zsír alatt eltéve

A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet ... tovább

Lassan sütött oldalas

Az oldalast 2-3 csontonként darabokra vágjuk. A tepsibe kenjük a zsírt és a köménymaggal, borssal és sóval bedörzsölt oldalast belerakosgatjuk. Közédobáljuk a negyedelt fokhagymát és a nyolcadokra vágott vöröshagymát. 230 fokra ... tovább

Lazac és tonhal szashimi

A friss lazacot vékony szeletekre váhjuk, a tonhalat felkockázzuk. Gusztusosan a tányérokra rendezük, majd leöntjük a szójaszósszal elkevert wasabival. Kis ideig állni hagyjuk, majd behűtve, a gyömbérrel díszítve fogyasztjuk. ... tovább