Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Hideg
(779 db)

Spenótos omlett

2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymát és csíkokra vágott spenótot megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Szögletes serpenyőben a többi olajat felhevítjük és a sóval felvert tojást beleöntjük. Addig sütjük, amíg ... tovább

Spenótos tojástekercs

A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább

Sprotni saláta

A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a ... tovább

Steak mártás

Egy deci vízzel keverjük el a hozzávalókat, a fokhagymát vágjuk ketté és úgy dobjuk bele. Csendes tűzön, kevergetve, főzzük negyed órát, majd szűrjük le, gyengéden megnyomkodva, hogy az összes leve kicsepegjen. Kihűlés után ... tovább

Stefánia vagdalt

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megpároljuk. Ha langyos belekeverjük a paprikát. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. 4 ... tovább

Süllő salátaágyon

A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A ... tovább

Sült császár salátával

A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 ... tovább

Sült húsos baguette

A sült hús zsiradékán átpirítjuk a félkarikára vágott pórét és a felkockázott paprikát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A kis kockára vágott húst belekeverve langyosra hűtjük és a ... tovább

Sült kolbász serpenyőben

Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább