A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább
A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább
Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább
A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, sót és borsot. A hússzeleteket
egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. 2-3 napig érleljük, naponta megfordítjuk, hogy a fűszeres tej egyenletesen érje mindenütt. ... tovább
A sütést megelőző este a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és fólia alatt gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával elkevert tejet ráöntjük. Eligazgatjuk, hogy a tej mindenhol érje a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, ... tovább
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban.
Másnap, a ... tovább
A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel ... tovább
A szalonnával megtűzdelt nyúlgerincet tegyük tepsibe. Rakjuk mellé a karikára vágott hagymát és a zsírt, majd kevés vizet öntve alá fólia alatt pároljuk puhára. Ezután öntsük le a tejföllel, és az egészet a sütőben süssük ... tovább
Személyenként 1-1 tenyérnyi kb. nagy új vastagságú tarja szeletet megkenek mustárral és ketchuppal, mindkét oldalát sózom,borsozom. Tepsi aljára egyenletesen leteszem a hússzeleteket. A tetejére egy nagy doboz tejfel kerül, erre úgy ... tovább