Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Vegyes tarja Macka módra, kuktában

A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és a pirospaprikát, hogy ne égjen le, felöntjük a borral, majd összeforraljuk és ... tovább

Velős böllértokány

A felforrósított zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony csíkokra vágott húst fehéredésig sütjük rajta. Közben zúzott fokhagymával és borssal ízesítsük. Pirospaprikával, sóval és a majoránnával ... tovább

Velős palacsinta remulade mártással

A majonézhez hozzákeverjük a finomra vagdalt uborkát, kaprit, petrezselymet, tárkonyt és a hagymát, a fehérborral hígítsuk fel a mártást és ízesítsük a többi hozzávalóval. ... tovább

Velős pirítós

A felhevített zsíron megpároljuk, a finomra vágott hagymát és a zöldpaprikát, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Zsírjára sütjük és mindig, csak kevés vizet hozzáöntve, pépesre főzzük. Ismét ... tovább

Velős reszteltmáj

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd megsütjük rajta a vékony csíkokra vágott májat, közben hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot és rászórjuk a köményt és a majoránnát. Végül ... tovább

Velőstáska

Kb 30 dkg lisztből készítsünk gyúrt tésztát. A borjúvelőt áztassuk hideg vízbe, majd hártyázzuk le. Citromos, sós vízben, abáljuk 3 percig, majd lecsepegtetve, vagdaljuk finomra. Az olajon pároljuk meg az apróra vágott ... tovább

Velővel töltött sertésborda

A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük ... tovább

Vendégváró fasirtgolyók

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és ... tovább

Véres hurka Bozi módra

A szalonnát apró kockára vágjuk és a felét kisütjük. A zsiradékot elfelezzük. Az egyik felében megpirítjuk az apró kockára vágott zsemlét, a másik felében a finomra vágott hagymát. A zsemlekockákra öntjük a vért, átforgatjuk ... tovább

Vese bajorosan

Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább