Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gyümölcsök
(661 db)

Citromos bárányragu

A felhevített, olaj-vaj keveréken, pirítsuk meg a finom kockára metélt vöröshagymát. A pirítás végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A báránycombot vágjuk kockára és a hagymás zsiradékon süssük fehéredésig. Közben ... tovább

Citromos csirkecomb

A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk ... tovább

Citromos csirkeszárny

A csirkeszárnyakat 3 darabra vágjuk, a legvégét máshoz eltesszük. Az olajat felforrósítjuk és a sózott, borsozott szárnydarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ráreszeljük a citrom héját, ráöntjük ... tovább

Citromos kolbászka

A húsokat finomra daráljuk, a citrom levével és a héjával, valamint a fűszerekkel elkeverjük Frissiben bélbe töltjük vagy bél nélkül hirtelen kisütjük. Főzelékek vagy friss kenyér mellé tálaljuk. Ecetes almás-torma a ... tovább

Citromos pácolt retek

A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább

Citromos pulykamell

A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt ... tovább

Citromos sült bárányvelő

a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, ... tovább

Citromos sült burgonya

A burgonyát héjában, nem teljesen puhára főzzük, majd megtisztítva gerezdekre vágjuk, a hagymával együtt. A borssal, sóval és a olajjal összeforgatva tepsibe terítjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néha átforgatva ... tovább

Citromos újhagyma

Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé ... tovább

Citromos-málnás torta

Először készítsük el a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 fokosra. Egy tálba mehet az összes hozzávaló, keverjük el alaposan, de ne dolgozzuk szét, aztán kikent formába öntve tegyük be a melegbe. Az én kerek formám 18 cm ... tovább