Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gyümölcsök
(661 db)

Édes-savanyú pulykamell

A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt ... tovább

Édes-savanyú rizssaláta

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Egres pite

A lisztből, a vajból, egy evőkanál cukorból, a tojás sárgájából 3 evőkanál hideg vízzel tésztát gyúrunk és hideg helyen egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek sütőformát, ... tovább

Egreslekvár

A citromfüvet apróra vágjuk. A megtisztított egres (a súlya így értendő) felét összezúzzuk és belekeverjük a cukorral elvegyített 1:1-es befőzőszert. A maradék egrest és a citromfüvet beleforgatjuk, majd nagylángon, kevergetve, a ... tovább

Egyszerű gyümölcskenyér

Az aszalt gyümölcsöket és a diót vágjuk apróra, majd egy evőkanálnyi liszttel forgassuk össze. A többi lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral szitáljuk át. Keverjük habosra a tejfölt a tojásokkal és forgassuk bele a ... tovább

Egzotikus borjúcomb

A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább

Eper-ribizli lekvár

A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot ... tovább

Eper-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Eperdzsem

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, ... tovább